miércoles, 24 de febrero de 2010

Article Col.legi Aparelladors, L'informatiu 2009: Un Ofici Artesà:





Nosaltres som en Josep Maria i Joan. Ens vàrem criar amb la calç, la matèria primera de la construcció. Els egipcis, fenicis i romans ja ho sabien. Quan dic que ens vàrem criar amb ella no és metafòric: el nostre besavi Anselm, el nostre avi Francesc, els nostres pares Just i Ramon i l’oncle Jordi, tota la família, passant de l’un a l’altre, ens van ensenyar la noblesa d’un material que ve de la natura, la calç. De petits vàrem viure moments de perill a l’antic magatzem, “cap a casa” ens deien, quan un camió descarregava les pedres de calç que agafaven i tiraven a les basses, on es trinxaven per fer-les bullir. El fum, l’olor... després la calç apagada la passaven pel sedàs i anava a d’altres basses per deixar-la reposar. Era tot un procés i, poc a poc i amb paciència, tots ens varen ensenyar l’ofici d’estucador des de l’inici.

Quarta generació d’estucadors: No és fàcil oblidar que som la quarta generació d’estucadors, amb nosaltres l’ofici familiar segueix, som gent compromesa i que s’estima aquest ofici artesà. Tenim un reconeixement important arreu, amb treballs com La Pedrera, la Maternitat i Cal Negre, per citar-ne alguns. Són moltes les façanes on hem deixat la nostra empremta al servei dels clients que durant generacions han confiat amb nosaltres i amb la noblesa d’aquest material que tant estimem: la calç.

La calç és el millor material que existeix tant per a façanes com per a interiors ateses les seves propietats naturals, ja que no conté cap producte caduc. No oblidem que actualment s’estan restaurant estucs antics que com a mínim tenen de 75 a 85 anys o més, i que per tant tenen molta antiguitat. Cap material modern d’avui en dia té la mateixa durabilitat. La nostra empresa té la sort de conèixer aquest material que és la calç, la nostra amiga, des de la nostra experiència que data del 1887. El dia a dia ens ha permès desenvolupar noves aplicacions de la calç en tot tipus de paraments i de paviments, aprenentatge que compartim des de
l’any 1982 formant futurs estucadors que garanteixin la continuïtat d’aquest ofici artesà.

Ens agradaria compartir la nostra experiència també amb vosaltres.



No hay comentarios:

Publicar un comentario